Капитанът на Англия Хари Кейн се надява да се срещне с бившия си съотборник от Тотнъм Кристиан Ериксен, след като UEFA EURO 2020 приключи.

Звездата на Дания се лекува, след като претърпя сърдечен арест по време на мача срещу Финландия (0:1) от Група B на UEFA EURO 2020.

"Очевидно да гледате какво се случи миналата седмица с Ериксен беше наистина трудно. За щастие Кристиан е жив и изглежда се справя добре. Не съм имал никакъв контакт с него лично, но жена ми е говорила с жена му и от това, което разбирам, всичко върви по добър начин. Кристиан е в сърцата на всички ни. Не само на нашия отбор, но и на цялото футболно семейство", заяви Кейн.

"Случката е напомняне за това колко бързо нещата могат да се променят в живота. Никога не приемайте нещата като даденост. Искам да му пожелая всичко най-добро. Надявам се да го видя скоро лично", заяви Хари Кейн.
Запитан дали ще отдаде почит на Ериксен, ако вкара гол срещу Шотландия на "Уембли", Кейн каза: "Първо ще трябва да отбележа гол, преди да се сетя за нещо подобно. Ще видим какво ще се случи. Кристиан е добър приятел. Най-важното е, че знае, че всички мислим за него и очевидно е, че той се подобрява от ден на ден", добави още той.