Капитанът на Англия Хари Кейн потвърди, че няма много разговори в съблекалнята на „трите лъва” и потвърди, че Англия трябва да докаже, че тимът може да спечели UEFA EURO 2020.

Англичаните приемат Дания в сряда във втория полуфинален мач пред 60 хиляди фена на „Уембли”, като всички очаквания на нацията са върху играчите на Гарет Саутгейт.

„Това е шанс, който трябва да грабнем и да докажем, че можем да го сторим. Можем да говорим много, но е важно представянето. Искам да излезем освободени, но с целия реален фокус, че трябва да се класираме за финала. Който и да било играч на Англия играе на големите турнири с огромно напрежение върху себе си. Говорих след мача с Германия, че напрежението беше огромно, но играхме отборно. Минахме през това препятствие и искахме същото срещу Украйна”, каза Кейн.

„Имаме да извървим още дълъг път под това напрежение. Това е част от пъзела на голям турнир. Мнозина от нас се справят с това в ежедневието си в своите клубове – финали в Шампионска лига, финали за купи. Този наш състав е далеч по-опитен от това, което беше през 2018-а година. Това представяне през годините спомага. Имаме шанса да продължим една крачка напред сега, отколкото на Мондиала в Русия преди три години”.

Англия загуби от Дания на „Уембли” преди три години, когато Кристиан Ериксен бе точен от дузпа след грешка на Хари Магуайър. Последва равенство 0-0 в Копенхаген, но Кейн, който вкара три гола в Лигата на нациите призна, че тези мачове нямат общо с изминалите такива срещу датчаните.

„Дания има страхотни индивидуалности и са голям отбор. Не допускат много голове, а вкарват доста в срещите си. Двата мача от Лигата на нациите бяха тежки, но ние бяхме в единия от тях с 10 човека. Играхме добре, но не дотолкова, за да стигнем до резултат. Очакваме тежък мач, имаме вярата в себе си. Ако подходим правилно в сряда вечер, мисля, че сме способни да победим”, завърши Кейн на брифинга преди мача.