Капитанът на Англия Хари Кейн се надява отборът да запази спокойствие и да не се поддава на еуфорията, заляла страната след класирането за финала на UEFA EURO 2020.

"Има огромно въодушевление и очаквания, но това е нормално, когато играеш голям футбол. Много от нас са играли достатъчно големи мачове в клубовете си. Част от нас имаха възможността да играят на световното първенство преди три години и затова сега най-важно е да останем спокойни и да опитаме да се насладим на момента", заяви Хари Кейн на пресконференцията преди мача.

"Преодоляхме много препятствия, за да стигнем дотук, но сега ни остава още един мач и трябва да го спечелим. Знаем колко много означава този финал за английските фенове и сме горди да играем за тях. Надявам се да се гордеят с нас след финала", добави още той.

Нападателят очаква с нетърпение сблъсъка с опитните бранители на Италия Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи.

"И двамата са страхотни защитници. Имат огромен опит в големите мачове. Искам да играя срещу най-добрите централни защитници, а те двамата са точно такива. Но този мач не зависи само от мен. Все пак играят Англия срещу Италия и важна ще бъде играта на целия отбор", каза нападателят.