Плеймейкърът на Словакия Марек Хамшик споделя все по-очевидното мнение, че дългогодишният капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос липсва на Испания, която е с едва две точки в група "Е" на UEFA EURO 2020, където са и словаците.

Селекционерът Луис Енрике изненада футболната общественост в страната, когато обяви окончателния списък за континенталния шампионат и в него не присъстваше андалусиецът. Специалистът се опрадва с факта, че бранителят е имал тежък сезон откъм контузии и липса на игрова практика. Хамшик обаче смята, че със самия си опит Рамос би бил от изключително значение, защото е роден победител.

„Много се изненадах от липсата на Серхио Рамос в състава на Испания на европейското. Човек с неговия опит би трябвало да е в отбора, независимо в каква форма е, защото той е роден победител и може винаги да помогне. Иначе от сегашния отбор на Испания най-много ми допадат хората на моята позиция - Тиаго Алкантара и Фабиан Руис. В момента сме малко изморени от полета до Севиля, но смятам, че до мача ще възстановим“, заяви за AS звездата на Словакия.