Бившият германски национал Дитмар Хаман винаги ще бъде част от фолклора на сблъсъците срещу Англия с победния си гол за 1:0 в последния мач между съперниците на стария „Уембли“ преди 21 години. Разбира се, той е сред най-търсените за коментар от медиите в двете страни, като неговото мнение до голяма степен шокира хората в родината му.

„Аз съм изненадам, че в Англия все още говорят за моя гол на „Уембли“. Играл съм 3 пъти срещу Англия. Първият бе на Евро 2000, който Германия загуби, но и двата тима не минаха групата. След това участвах в двете световни квалификации. Вкарах на „Уембли“ в онзи мач, който се оказа последен за Кевин Кигън начело на Англия, но не мисля, че това е връхната точка в моята кариера. След това паднахме с 1:5 в Мюнхен. Този двубой няма как да бъде забравен на Острова, макар че е само квалификация. Всъщност тази загуба се оказа полезна за нас. Трябваше да минем през плейофи с Украйна, за да се класираме на световното в Южна Корея и Япония. Това само ни сплоти и там стигнахме до финала, докато в същото време националите на Англия вече бяха на почивка“, разказва Хаман, който игра във Висшата лига на Англия с екипите на Нюкасъл и Ливърпул.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Германия знае каква е историята на тези сблъсъци – Мондиал'66, Италия'90, Евро'96, но те не ни обсебват, както е в Англия. Смятам, че в момента тимът на Гарет Саутгейт е с една идея по-фаворит в мача. Причината е, че не видях нищо специално в играта на Германия в групата. Няма много вяра в отбора. В същото време Англия играе солидно в защита. Това, което може да изиграе лоша шега на съперника е неговата психика. Медиите и феновете оказват огромен натиск върху тима преди мачовете срещу нас. Не забравяйте, че това е един млад тим на Англия, който може да се огъне под натиска и буквално да се разпадне. Ние не играем добре. Не вярвам, че Льов ще избере точния тим. Играчите не ми изглеждат задружни. Ако треньорът предприеме 1-2 риска, може и да се получат нещата. В случая това означава да заиграе пак с четирима в защита и да пусне Джамал Мусиала като титуляр в средата заедно с Горецка и Кроос“, смята Хаман.