Десният бек на Ливърпул Трент Александър-Арнолд е под сериозна въпросителна за Евро 2020 само 11 дни преди началото на кампанията на "трите лъва", след като вчера напусна контузен в края на мача при победата на Англия над Австрия с 1:0. 

Защитникът напусна с травма в лявото бедро, която получи при изчистване на топката без съприкосновение с противников играч. Александър-Арнолд бе обект на спекулации в последните седмици, но в крайна сметка намери място в състава като един от четиримата десни бека заедно с Кайл Уокър, Киърън Трипиър и Рийс Джеймс. Проблемите на играча бяха потвърдени и от Гарест Саутгейт на пресконференцията след срещата. 

“Не е добър знак да го видим да напуска по този начин. Ще разгледаме ситуацията в следващите 24 часа. Медицинският щаб ще даде своята оценка, но определено знаците не са добри. Нямаме пълната картина в момента, но не това искахме да видим,” коментира мениджърът Гарет Саутгейт. “Трите лъва” стартират своето участие на европейското с мач срещу Хърватия на 13:06.