Бившият защитник на Англия и Манчестър Юнайтед Гари Невил коментира предстоящия финал на UEFA EURO 2020 между „трите лъва“ и Италия.

Той смята, че най-важният играч в този мач за домакините ще бъде Рахийм Стърлинг. Именно той може да бъде ключът за отключване на стабилната защита на „адзурите“.

„Ако бяхте ме попитали преди пет дни, бих казал, че най-важният ни играч в турнира е Джордан Пикфорд. Смятам, че той беше невероятен и помогна много за „сухите“ мрежи, които записахме. Люк Шоу бе невероятен, Кайл Уокър също бе брилянтен. Калвин Филипс доминираше в средата на терена. Но след представянето на Рахийм Стърлинг миналата вечер, той със сигурност минава пред всички останали, ако не е бил там преди. Той бе твърде добър за датчаните“, заяви Невил.

Gulliver/GettyImages
99 снимки

„В неделя ще трябва да намерим начин да разкъсаме Киелини и Бонучи, така че можем да използваме Стърлинг за тази цел, който да атакува покрай тях. Той трябва да бъде ключът, защото тези двама защитници са брилянтни. Те ще внимават основно за Кейн, който е силен във физическо отношение, но не е от най-бързите. Затова Хари трябва да е доста хитър. Стърлинг може да изтегли един от тези двама защитници извън позиция с четири или пет ярда. Помните как при гола на Испания Киелини бе изваден от позиция с двойното подаване. Затова Стърлинг ще бъде ключът“, продължи бившият защитник.

Самият Стърлинг не изигра най-силния си сезон с Манчестър Сити, но въпреки това селекционерът на „трите лъва“ Гарет Саутгейт твърдо залага на него.

„Струва ми се, че само Стърлинг не получи почивка и изигра всяка една минута. Може би в един мач бе заменен. Ще бъде интересно в неделя. Рахийм Стърлинг е невероятен. Той бе брилянтен и направо разкъса съперника на парчета“, каза още Невил.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.