Германия и Франция се изправят един срещу друг в голямото дерби на първия кръг в груповата фаза на UEFA EURO 2020. Двубоят е с начален час 22:00 и ще бъде предаван пряко в ефира на DIEMA SPORT 2. Ние, от Gong.bg, ще проследим всичко най-интересно от двубоя на живо, като може да гледате схватката и в нашия лайвстрийм. 

Жребият прати Франция и Германия в група “F”, където са още шампионът от предишното първенство Португалия и коравият тим на Унгария. Днешният дуел на “Алианц Арена” в Мюнхен е от ключово значение и за двата отбора. Евентуална загуба може да се окаже фатална, затова е по-вероятно да станем свидетели на предпазлива игра, независимо от огромния потенциал на съперниците в офанзивен план. 

Подготовката на французите за финалите включваше мачове с Уелс и България. Без да се напрягат особено, Антоан Гризман, Килиан Мбапе и съотборниците им записаха две победи с по 3:0. Статистиката дава допълнителна увереност на Франция, защото отборът само веднъж е губил първия си двубой на европейско първенство - 4:5 срещу Югославия преди 61 години. 

Пред наставника Дешан няма проблеми с контузии, като Карим Бензема се очаква да е титуляр, след като получи лек проблем в контролата срещу родните "лъвове". 

На Евро 2020 Германия за последно ще бъде водена от Йоахим Льов. Подобно на Дешан, и той триумфира със световната титла, но му липсва тази от първенствата на Стария континент. Под негово ръководство Маншафтът стигна до финала през 2008 година и до полуфиналите през 2012-а и 2016-а, като във Франция отстъпи именно на “петлите”. 

Германците загряха за шампионата с равенство срещу Дания (1:1), последвано от гръмка победа със 7:1 срещу Латвия. Днешният двубой ще е под номер 50 за Бундестима на еврофинали, което е рекорд.