Младите звезди на Англия Фил Фодън и Мейсън Маунт ще попаднат в групата за утрешния мегасблъсък на UEFA EURO 2020 срещу Германия на „Уембли“.

Както е известно, двамата изкараха задължителна самоизолация, след като бяха в близък контакт със заразения с коронавирус шотландец Били Гилмор след мача между двата тима преди десетина дни. Тяхната карантина изтича днес и след това те ще могат да се присъединят към подготовката за битката в Лондон.

Очаква се Фодън да е титуляр утре на мястото на друг младок Букайо Сако, който започна срещу Чехия и бе избран за играч на мача. Мейсън Маунт обаче има фитнес проблеми и е по-вероятно да остане сред резервите.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

В периода си на изолация двамата все пак поддържаха форма и участваха в разборите на Гарет Саутгейт с видео включвания през Zoom. От ФА дори направиха нещо невиждано, след като поканиха Ед Шийрън да направи концерт в градината на базата на националите в „Сейнт Джордж Парк“, като той се проведе буквално под балконите на Маунт и Фодън, за да може двамата да гледат също своя любимец.

Самият Саутейт пък все още се чуди в каква система в защита да излезе утре, след като се появиха информации за вариант 3-4-3, за да противодейства успешно на халфбековете на Германия.

При евентуална такава постройка централни бранители ще са Кайл Уокър, Джон Стоунс и Хари Магуайър, а Рийс Дежеймс и Киерън Трипиър ще са по фланговете. Вътрешни халфове ще са Филипс и Райс. Капитанът Хари Кейн ще води атаката, а до него ще са Фодън и Стърлинг.