Националните отбори на Дания и Финландия се изправят един срещу друг в първи сблъсък от група „В“ на UEFA EURO 2020. Срещата стартира в 19:00 часа и ще можете да я наблюдавате в пряко предаване на сайта Gong.bg.

Двубоят ще се играе на стадион „Паркен“ в Копенхаген, което дава сериозно предимство на „червеният динамит“. Финландците, които дебютират на еврофинали, няма обаче какво да губят и могат да покажат на какво са способни.

Дания има сериозен опит на европейски първенства, като тимът дори има една титла от 1992 година, когато поднесоха голямата изненада и триумфираха на първенството в Швеция. Със сигурност възпитаниците на Каспер Хюмланд са един от фаворитите за излизане от групата, макар че датчаните имат едва 3 победи в последните си 13 мача на еврофинали (3 победи, 3 равенства и 7 загуби).


Всички мачове от UEFA EURO 2020 можете да гледате на живо в Gong.bg!


Както става ясно, Финландия дебютира на еврофинали. Отборът има амбициите да покаже, че има място сред най-големите на континента. Повечето специалисти не дават големи шансове на тима да излезе от групата и да направи нещо голямо, но със сигурност могат поне да окажат сериозен отпор на останалите отбори в групата.

Настроението в лагера на финландците обаче едва ли е особено приповдигнато. Отборът загуби и трите си контроли преди Европейското първенство и е в доста неприятна серия от 6 мача без успех. Възпитаниците на Марку Канерва обаче се надяват, че могат да покажат друго лице в мачовете от най-големия форум на Стария континент.

Освен домакинското предимство и историята в сблъсъците между двата тима е на страната на Дания. В последните 22 мача „червеният динамит“ има 15 победи и 5 равенства и само 1 загуба, която е от далечната 2000 година.


UEFA EURO 2020, група „В“:

19:00 часа | ДАНИЯ - ФИНЛАНДИЯ

Вероятни състави на двата отбора:

ДАНИЯ (4-2-3-1): 1. Каспер Шмайхел – 18 Давиел Вас, 6. Андреас Кристенсен, 4. Симон Кяер, 5. Йоаким Маеле – 23. Пиер-Емил Хойберг, 8. Томас Дилейни – 20. Юсуф Поулсен, 10. Криситан Ериксен, 9. Мартин Брайтуайт – 19. Йонас Винд

Селекционер: Каспер Хюмланд  

ФИНЛАНДИЯ (3-5-2): 1. Лукаш Храдецки – 5. Лео Вайсанен, 2. Паулус Араюури, 4. Йоона Тойво – 13. Пири Сойри, 6. Глен Камара, 14. Тим Спарв, 7. Робин Лод, 22. Джука Райтала – 10. Теему Пуки, 26. Маркус Форс

Селекционер: Марку Канерва


Главен съдия: Антъни Тейлър, Англия

Стадион: „Паркен“, Копенхаген, Дания