Капитанът на Италия Джорджо Киелини е възстановен от травмата си в бедрото и ще може да играе в 1/4-финала на UEFA EURO 2020 срещу Белгия. Това разкри самият той на пресконференцията преди сблъсъка, който е в събота в Мюнхен.

"Имаме чудесен отбор, така че треньорът ще има въпросителни около състава. Сигурен съм, че ще направим отличен мач", каза Киелини.

През 2016 година Скуадрата победи "червените дяволи" на европейското първенство, а тогава представянето на Киелини му донесе много похвали в пресата.

"Всички на терена ще бъдем готови за Белгия и за заплахата, която носи Ромелу Лукаку", зарече се железният бранител.

Според селекционера Роберто Манчини срещата ще бъде спечелена от този, който направи по-малко грешки.

"Надявам се, че и Белгия ще може да разчита на всичките си играчи. Знаем, че присъствието на Де Бройне и Еден Азар ще ни създаде повече проблеми, отколкото ако те не играят, но това е красотата на футбола. За зрителите, да видят и двата отбора в пълния им блясък, ще бъде най-добре. Срещу Австрия страдахме малко повече от нужното, но в крайна сметка имахме 26 удара към вратата им. Спечелихме заслужено и трябва да запомним урока, който научихме досега - на европейското няма лесни мачове", заяви италианският треньор.