Полузащитникът на Шотландия Джон Макгин бе критичен поражението с 0:2 от Чехия на старта на Евро 2020. Той смята, че през първата част "гайдарите" не са показали достатъчно качества в индивидуално отношение, а чехите от своя страна са ги затруднили в средата на игрището.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

"Може би головете им дойдоха в грешния момент, защото направихме достатъчно в мача, за да отбележим. Изключително разочаровани сме, но от нас зависи да погледнем положително към мача в петък. През първото полувреме не показахме достатъчно индивидуалност с топката, но в същото време Чехия овладя средата и ни затрудни с играта им в полузащитата. Когато не можехме да се организираме напред, ние изритвахме топката, вместо да играем в правилните зони. Ще гледаме този мач отново утре, за да видим къде можем да се подобрим. Не можем да се самосъжаляваме. Трябва да се съберем и да дадем колкото можем в следващите два двубоя. Това е турнирен футбол и знаем, че следващата среща е най-важната", заяви той.

"Мачовете с Англия винаги са важни, независимо от днешния резултат. Ако не спечелим трите точки, знаехме, че трябва да вземем нещо на "Уембли". Всеки двубой в групата е еднакво важен, но още повече сега, тъй като си създадохме малка планина за изкачване", добави още халфът.