Английският халф Джак Грийлиш определи капитана на националния отбор Хари Кейн като най-добрия футболист, с когото някога е играл. Той също така смята, че един ден нападателят на Тотнъм ще счупи рекорда по голове във Висшата лига.

Кейн не успя да се разпише в груповата фаза на UEFA EURO 2020, но отбеляза второто попадение във вратата на Германия на 1/8-финалите. Следващият двубой на "трите лъва" е срещу Украйна утре вечер в Рим.

"Никой в нашия отбор не би се усъмнил и за момент в "Х" (както Грийлиш нарича Хари Кейн накратко). Той категорично е най-добрият футболист, с който някога съм играл и съм убеден, че един ден ще счупи рекорда по голове във Висшата лига и за националния отбор. Той обаче не е само голмайстор, а футболист, който поема, подава и прокарва топката между краката ти", призна играчът на Астън Вила.

Алан Шиърър оглавява вечната ранглиста при реализаторите в Премиър лийг с 260 попадения, а Кейн е седми със 166.

Грийлиш влезе като резерва и изигра роля при двата гола срещу Маншафта, но 25-годишният полузащитник все още не знае дали ще получи титулярна позиция срещу Украйна.

"Във Вила играя всяка минута, но в националния отбор трябва да бъда реалист заради таланта, с който разполагаме. Особено на моята позиция. Имаме шестима футболисти, които могат да играят вляво или вдясно на Хари. Реално погледнато, всеки от нас може да играе в най-добрите отбори в света. Говоря за мен, Джейдън (Санчо), Маркъс (Рашфорд), Рахийм (Стърлинг), Фил (Фоудън) и Букайо (Сака)", продължи Грийлиш.

"Не искам да преувеличавам, но е плашещо колко добри можем да бъдем ние шестимата. Това е самата истина", завърши той.