Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън се очаква да бъде готов за предстоящото Европейско първенство, което стартира другия месец. Полузащитникът не е играл от мърсисайдското дерби през февруари заради операция в областта на слабините.

30-годишният Хендерсън остана неизползвана резерва при победата с 2:0 над Кристъл Пала, но е уверен, че може да играе за „трите лъва“ на Гарет Саутгейт.

Gulliver/GettyImages
92 снимки

„Изкушаващо беше да се поява в игра. Но съм тренирал само няколко пъти с отбора, така че не беше най-мъдрото нещо. Чувствам се добре. Тренирах самостоятелно последните няколко седмици. Сега имам нужда от отборна подготовка и се надявам, че ще мога да бъда наличен за Европейското. Стискам палци. Това е моята цел. Работя усилено, чувствам се добре“, заяви Хендерсън след двубоя в неделя.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също изрази надежда, капитанът на „червените“ му може да изиграе ключова роля на предстоящия форум.

„Джордан ще се оправи, но не знам дали ще влезе в отбора, но е добре. Той тренира последните два дни с нас, добре е. Той може да се върне към пълноценни тренировки, а ще бъде един от малкото играчи в отбора, които са свежи, което е добра новина“, сподели германецът.

Англия се изправя срещу Хърватия в първия си мач от група D на „Уембли“ в неделя, 13 юни.