Френският селекционер - Дидие Дешан, коментира класическата победа на „петлите“ с 3:0 над България в последната им контрола преди UEFA EURO 2020.

“Бензема получи удар малко над коляното, усети напрежение в мускула и преценихме да не рискуваме. Медицинският щаб ще се погрижи за него. Имам пълно доверие на лекарите ни. Ще направим правилните неща и няма да прекараме всеки един ден в това да се чудим какво е положението. Не се е случило нищо драматично“, даде подробности Дешан. 

„Имаме прогрес. За футболистите беше допълнителен стимул присъствието на фенове по трибуните. На прав път сме. Знаем какво можем и се целим високо, но няма гаранция, че ще постигнем това, което искаме. Работим усилено, но внимаваме да не пренатоварим играчите. Във физическо отношение сме отлично подготвени. Важно е обаче момчетата да са освободени психологически, защото главата контролира краката. Остава ни една седмица, в която ще се опитаме постигнем необходимата свежест”, продължи Дешан и похвали появилият се като резерва Оливие Жиру, отбелязал 2 късни попадения на “Стад дьо Франс”.

“Разбира се, че съм доволен от него, той е доказан нападател. Планирах да го пусна за по-малко минути. Мисля, че в този мач той игра повече, отколкото през последните три месеца общо, но аз не съм магьосник. Радвам се за него. Ще имаме нужда от головете му на Евро 2020.“