Селекционерът на Франция Дидие Дешан отвори вратите за удължаване на договора си. В същото време френският специалист призова Нголо Канте да спечели Златната топка за 2021 година.

Дешан е начело на „петлите“ от девет години, но от договорът му остават още 12 месеца и той заяви, че иска да продължи работата си начело на тима.

„Мога да продължа и след 2022 година със съгласието на президента. Хората трябва да искат да те задържат и това ще стане при наличие на резултати. В даден момент ще направя нещо друго в кариерата ми, но процъфтявам в настоящата си роля. Моят договор е до декември 2022 години, но днес не мсиля да стана клубен треньор. Много съм щастлив, всички условия са изпълнени“, заяви Дешан пред RTL.

“Н'Голо не е голмайстор. Той може да вкарва голове, но поради това, което прави на терена, вижте последните му мачове в Шампионската лига, заслужава Златната топка. Но знаете критериите не по-малко от мен, те се отнасят главно за нападателите. Н'Голо е движеща сили на Франция. Той е малък на ръст, но е огромен“, добави още той.