Бившата звезда на италианския национален отбор Алесандро Дел Пиеро каза, че „скуадра адзура” са стреснали феновете си срещу Австрия. Все пак бившият №10 отчете, че този тип мач може да се отрази положително на момчетата, водени от Роберто Манчини.

Бившият нападател на Ювентус е останал щастлив от продължаването напред на Италия на UEFA EURO 2020 към четвъртфиналите.

„Щастливи сме от класирането ни напред”, каза Дел Пиеро пред Sky Sport, след което се пошегува: „Всеки един от нас загуби по два килограма заради напрежението от срещата”.

Италия ще се изправи срещу победителя от Белгия и Португалия на четвъртфиналите от надпреварата, но Дел Пиеро вярва, че „страхът” от мача с Австрия ще спомогне на селекцията на Италия.

Австрия тества „адзурите” в събота, когато бе отменен гол на Марко Арнаутович след ВАР заради засадата, което бившият играч на Юве отличи като ‘късмет’.

„Очаквах мача да е тежък за Италия, но австрийците ни изненадоха доста. Щастливци сме, че им отмениха гола, тъй като това е добър уплах, който може да се превърне в позитив. Когато всичко върви добре, ти си подготвен за подобни ситуации”, отчето ДелПо