Френки де Йонг се чувства свеж и е готов за маратон с Нидерландия на Европейското първенство, въпреки че изигра 51 мача с Барселона през сезона на клубно ниво. 24-годишният халф вече е ключов футболист за каталунците и очаква да бъде такъв и за националния отбор.

"Лалетата" започват Евро 2020 в неделя срещу Украйна, след което се изправят срещу Австрия и Северна Македония.

"Не съм играл твърде много, чувствам се добре. Според мен изтощението след 51 мача е по-скоро ментално, а не физическо. Проблемът е, че твърде често се повтаря колко много си играл и колко уморен трябва да си, което определено се загнездва в главата ти. За мен това не е проблем", каза той.

Де Йонг направи силен сезон за Барса и очакванията са да бъде основна фигура за Нидерландия в следващия месец.

"Надявам се само да играя добре и да печелим. Трудно ми е да говоря за отборни цели и очаквания. В крайна сметка един турнир не може да бъде спечелен от един човек, а от отбор. Ще опитам да играя възможно най-добре", продължи Де Йонг.

"Отборът ни е много качествен и самочувствието е на високо ниво. Имаме ясно изграден стил и напредъкът ни е очевиден, но прогнозите са нещо много, много трудно. Просто трябва да спечелим първия мач и след това да се насочим към следващите".