Равенството 2:2 на Нидерландия срещу Шотландия не се понрави на феновете на „лалетата” преди старта на UEFA EURO 2020.

Братът на селекционера на „лалетата” Роналд де Бур – Франк, разбира желанието на роднината си да наложи схемата 5-3-2 в отбора, но добави, че легендата на местния футбол – Йохан Кройф, навярно „се обръща в гроба си”, докато гледа играта на Ниделрандия в тази постройка.

Де Бур изгледа ремито срещу британците, като това бе първа проверка за отбора преди предстоящата континентална надпревара. Късен гол на Мемфис Депай отърва хората от „ниската земя” да не стартират подготовката си със загуба от момчетата на Стив Кларк.

„Йохан Кройф сигурно се обръща в гроба си”, каза Де Бур пред De Telegraaf при информацията, че Нидерландия ще играе в система 5-3-2 в мача с Шотландия, както и предстоящият с Грузия.

„Навярно обаче той го прави това, докато гледа и мачовете на Барселона при Роналд Куман. Въпреки че тази постройка продължава да предлага атрактивен футбол, но въпросът е как я използваш и какви са крайните резултати. Когато имате два добри противника, е полезно да поставите трети централен бранител. Тогава имаш сигурност и можеш да играеш офанзивно. Недопустимо е обаче това да се случва срещу по-ниско ранкирани отбори от самия теб”, коментира Роналд Де Бур.