Франк де Бур е изключително доволен от напредъка към фазата на елиминациите на UEFA EURO 2020 на националният отбор на Нидерландия, който спечели срещу Украйна, Австрия и Северна Македония и излиза напред като победител в група С.

"Това е най-важното и единственото, което сигурно вълнува хората, че имаме три победи.Някои момчета най-накрая получиха деветдесет минути в краката си и издържаха тези минути на високо темпо. Това ме кара да се чувствам позитивно."

Но също така като отборно представяне разкри, че има резерви и забележки.

100 снимки

"Понякога играта ни срещу Северна Македония беше отлична, но понякога беше и много посредствена. Надявате се, че (футболистите) са мотивирани на сто процента, но също така знаете, че играчите не искат да получат жълти картони и да пропуснат следващия мач. Това е несъзнателно в главата ти. Помогнахме на Северна Македония да създадат някои атаки, като бяхме прекалено пасивни и предпазливи в средата на терена. Мисля, че ще бъде по-добре в следващия мач."

Дониел Мален получи шанс в стартовия състав днес и определено го е хванал с ръце, ако се съди по мнението на Де Бур.

"Знам, че не трябва да се избират най-добрите играчи като титуляри, а да се избира най-добрият отбор. Например Дониел и Мемфис. Това изглеждаше добре на моменти", продължава Де Бур с лека усмивка и отклони въпроса дали в следващата среща ще заложи на него или на Вут Вегхорст.

"Ще видим, зависи от съперника. Избирам най-добрия отбор, а не най-добрите играчи. И аз го доказах днес.