Националният отбор на Дания се завърна у дома след отпадането си на полуфиналите на Евро 2020 срещу Англия. Скандинавците загубиха драматично с 1:2 след продължения срещу "трите лъва", но се превърнаха в най-приятната изненада на турнира.

"Хубаво е да ви видя. Хубаво е, че това не се случва онлайн. Това е нашият начин да ви благодарим. Показахме, че сме силни, когато е трудно. Сега всичко започва отново. Продължаваме с две неща - искаме да печелим. Бяхме близо и сме разочаровани. Второто е, че искаме да вдъхновим и да обединим страната. Желаем да продължим да го правим. Благодарим ви за подкрепата. Без нея нямаше да успеем. Завършваме с аплодисменти за хората", заяви селекционерът на датския отбор Каспер Хюлманд пред медиите на летището в Копенхаген.

 

"Горди сме с всичко, което постигнахме. Беше наистина едно огромно пътуване. Беше изключително емоционално. Никога не съм изживявал нещо подобно. Кристиан Ериксен беше разочарован, говорих с него. Сега се наслаждава на времето със своето семейство", заяви капитанът на скандинавския отбор Симон Кяер.

Ериксен получи сърдечен арест по време на мача между Финландия и Дания на стадион "Паркен" в самото начало на шампионата на Стария континент.

"Ще помним това чувство 20, 30, 40 години. Невероятен отбор сме. Говорили сме това и преди, но не сме го доказвали точно по този начин. През всичко, през което преминахме, завинаги ще остави огромен отпечатък в нашите души", заяви Томас Дилейни.