Дания и Белгия продължават битката в Група B на UEFA EURO 2020. Двубоят на стадион „Паркен“ в Копенхаген е с начален час 19:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA, както и по DIEMA SPORT 2. Читателите на Gong.bg за пореден път ще имат възможността да проследят двубоя на живо в сайта.

Дания Белгия

източник: Sofascore.com

Дания все още е завладяна от кошмара, който се случи в събота, когато по време на първия двубой срещу Финландия звездата на тима Кристиан Ериксен се строполи на земята, след като получи сърдечен арест. След прекъсването на мача за оказване на помощ на халфа и след кратко съвещание между ръководните органи на УЕФА срещата бе доиграна и „датският динамит“ загуби с 0:1 от Суоми. Сега футболистите на домакините са крайно мотивирани да победят един от фаворитите Белгия за своя съотборник Кристиан Ериксен.

"Ще бъде доста емоционално да се върнем отново на "Паркен". Знам, че ще имаме огромна подкрепа. Трябва да се подготвим за тези емоции и да използваме позитивната енергия. Никой не може да замени Кристиан. Невъзможно е. Той дава ритъм на отбора и сега ще трябва да се справяме без него", заяви селекционерът на Дания Каспер Хюлманд.

В същото време Белгия стартира отлично надпреварата, побеждавайки Русия в Санкт Петербург с 3:0. Селекционерът на „червените дяволи“ Роберто Мартинес все още не е ясно дали ще може да разчита на звездата си Кевин де Бройне, който не е напълно възстановен от травмата в лицето, която получи по време на финала на Шампионската лига срещу Челси, въпреки че вчера тренира с тима. В състава на Белгия се завръща Еден Азар, но не е ясно дали атакуващият халф на Реал Мадрид ще бъде сред титулярите.