Защитникът на Тотнъм Дани Роуз заяви, че е разочарован от проявите на расизъм от феновете в Черна гора на европейската квалификация, спечелена от Англия с 5:1. Също така Роуз изрази и мнение относно борбата с това негативно явление в световен мащаб.

"Преди осем години в Сърбия с мене се случи същото. Затова и мислех, че в Черна гора няма да бъде нищо по-различно и се оказах прав. Но маймунските звуци не повлияха по никакъв начин на играта ми. Вече съм голямо момче и знам, че победата не е най-важното, когато сме в такава ситуация. Но в този момент просто ми се искаше да победим и както се казва, колкото се може по-скоро да се махнем от Черна гора", коменитра 28-годишният играч.

Футболистът смята, че превенцията, разговорите и в крайна сметка глобите не са достатъчни, за да бъде спрян расизмът: "Разбира се, тъжно е че преди мачовете винаги се говори за ограничаване на расистките прояви и никога не се случва нищо. Но защо се учудваме, след като глобите за федерациите са равни на сума, която аз харча за една нощ в Лондон. Например нашият мениджър Маурисио Почетино го дисквалифицират за два мача заради спор със съдията, а една държава я глобяват с някаква незначителна сума за расизъм. Такова наказание е просто фарс и нищо друго. Докато няма сериозни наказания, нищо няма да се случи по въпроса, заяви нараненият Дани Роуз./БТА