Отдавна името на Али Даеи беше толкова широко разпространено в световен мащаб, но това се промени много заради Кристиано Роналдо. Ненаситен в търсенето на нови исторически рекорди, португалецът заби гол №109 в кариерата си за националния отбор на Португалия и изравни рекорда, държан от иранеца.

Така името на Али Даеи отново влезе в разговорите на всички хора, които сравняват неговото постижение с това на CR7.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

Двамата дори си размениха съобщения в социалните мрежи с признателност един към друг след дубъла на португалеца срещу Франция. Все пак иранецът разкри, че в крайна сметка са му били „откраднати” два гола.

Обяснението беше дадено в интервю за испанския AS, в което той ясно посочва, че въпреки това тази статистика няма значение, тъй като Роналдо на практика го е изравнил.

„Очаквах Кристиано да счупи моя рекорд. Всъщност вкарах 11 гола, но това няма значение. Поради начина, по който игра и нивото на форма, в която е, съм сигурен, че ще вкара много повече. Роналдо заслужава да е №1 при този показател. За мен дори, че той успя да ме стигне също е рекорд за мен. Гордост”, каза бившият ирански нападател.

Що се отнася до двата неброени гола на Даеи, се разбира, че ФИФА не разбира тези попадения като официални, тъй като са вкарани срещу олимпийския отбор на Афганистан, а не срещу основния отбор. Въпросната среща е от Азиатските игри през 2002 г.