Неусетно се изтъркаля първата фаза на Европейското първенство по футбол - UEFA EURO 2020. След изиграването на късните мачове в сряда вече са ясни и всички осминафиналисти в турнира.

До този момент видяхме всичко за което си мечтае футболният фен - красиви голове, интересни моменти, автоголове, някои от тях доста нелепи, надлъгване в тактическо отношение, емоции, дори и пълен стадион, което не се беше случвало от доста време насам.

84 снимки

Няма как да не се отбележи прекрасното представяне на португалската звезда Кристиано Роналдо, който почти сам тегли тима напред в турнира. Той вече наниза 5 гола в груповата фаза и дава заявка за нещо още по-сериозно до края на турнира. Спокойно може да се каже, че очакванията за доброто представяне към него се оправдават, а той може само да ги затвърди.

Роналдо продължава да чупи рекорди

Не може да не се отбележи и отличната игра на няколко отбора поне до този момент. Италия, Белгия и Нидерландия записаха по 3 успеха в груповата фаза, а какво ще покажат във фазата на елиминациите предстои да видим. Все пак след 3 успеха от 3 мача те дават някаква гаранция за продължаване към 1/4-финалите.

Вижте всички мачове във фазата на 1/8-финалите

Случилото се с Кристиан Ериксен показа и човешката страна на шампионата, Симон Кяер показа как трябва да се действа, а самообладанието, което показа при случая впечатлява и заслужама адмирации. По темата прочетете повече тук

Имаше и определени изненади и то в положителна посока. Няма как да не отбележим и отличната игра на Унгария в група с Франция, Португалия и Германия. Маджарите се разправиха с България по пътя към турнира, но явно това не е било само мимолетно представяне. Унгарците доказаха, че заслужават мястото си на форума, а бяха и на крачка да продължат напред, но в крайна сметка не успяха, но заслужават адмирации.

Паднаха и запомнящи се голове - Патрик Шик, Лука Модрич, Шакири, Роналдо, Миранчук, Кевин де Бройне отбелязаха прекрасни попадения, вероятно има и други красиви голове, но всеки гледа със своите очи.

Що се отнася до 1/8-финалите освен Англия - Германия и Белгия - Португалия, също така заслужава внимание и срещата между Хърватия и Испания. Тези три двубоя със сигурност биха се превърнали в звездни, но понякога именно такива сблъсъци разочароват.

Ще видим какво ще се получи в мачовете от елиминациите, а вие следете всичко около първенството с Gong.bg.