Селекционерът на националния отбор на Чехия Ярослав Шилхави заяви, че е доволен от постигнатото равенство 1:1 срещу световния вицешампион Хърватия във втория кръг в група "D" на UEFA EURO 2020. Чехите оглавиха класирането в групата с 4 точки преди дербито между Англия и Шотландия, като с това направиха голяма крачка към осминафиналите.

"Доволни сме, защото направихме равенство срещу много силен съперник. Това е добър резултат за нас. Точката е ценна. Вече имаме четири в актива си, ще видим как ще продължат нещата за нас", каза Шилхави.

"Трябва да призная, че бях изненадан колко много владеехме топката през първото полувреме. Съперникът не ни пресираше дълбоко и ни остави да играем. Създадохме някои добри положения, вкарахме и гол от дузпа. Хърватия заигра по-добре през втората част. Съжалявам само, че допуснахме изравняване от ситуация, в която не бяхме достатъчно концентрирани. Те изпълниха бързо фаул и Перишич успя да вкара. Беше напълно възможно да избегнем това. Също така ако бяхме малко по-смели в атака, резултатът можеше да бъде и друг. Но Хърватия също беше опасен, особено след почивката, така че равенството е справедливо", каза още селекционерът на Чехия.