Селекционерът на Русия - Станислав Черчесов, заяви, че тимът не е наблюдавал мача на Белгия, тъй като предстои мач с България. Сборная стартира участието си на UEFA EURO 2020  с мач срещу "червените дяволи" на 12 юни. 

„Не съм гледал мача на следващия ни съперник на Европейското – Белгия. Факт е, че имаме двубой с България и се подготвяме за този сблъсък. Конролата с Полша (1:1) даде поводи за размисъл. Ясно е, че исках да спечелим, но ние сме доволни от отношението на играчите и ще коригираме проблемите“, заяви легендарният вратар на Спартак Москва.

„Той е футболист, наш колега. Когато Салах се контузи преди Мондиал 2018, също се разстроихме, защото тези играчи красят големите първенства. Не пожелаваме зло никому. Надяваме се да се оправи и да играе срещу нас“, каза Черчесов.

„Ние имаме двама футболисти, които правят нестандартни неща. Това са Александър Головин и Алексей Миранчук. Въпросът е сега как ние ще разпределим ролите им на терена, но това е сладък проблем. Няколко дни Марио Фернандес и Денис Черишев тренират с общата група, но с някои ограничения. Последните две тренировки те се готвеха на пълни обороти. Лекарите ще кажат колко минути ще запишат срещу България. Според мен Денис и Марио могат да бъдат на терена“, каза още той.