Отборите на Чехия и Англия излизат в спор за първата позиция в група D на UEFA EURO 2020.

Срещата е тази вечер на стадион „Уембли” в английската столица Лондон и е с начален час 22,00. Двубоя може да наблюдавате в пряко предаване по NOVA, DIEMA SPORT 2, както и в нашия сайт.

Чехия и Англия заемат съответно първото и второто място в подреждането с равен актив от точки – по четири.

Селекционерът на „трите лъва” Гарет Саутгейт потвърди, че Джордан Хендерсън и Хари Магуайър ще вземат участие в срещата. Двамата дълго лекуваха травми и все още нямат записани минути в турнира.

В същото време все още не е ясно дали Бен Чилуел и Мейсън Маунт ще бъдат на разположение на специалиста. Както е известно, двамата са изолирани като предпазна мярка, след като стана ясно, че те са имали близки контакти с аса на Шотландия Били Гилмор, който пък бе диагностициран с COVID-19.

При успех днес Англия ще оглави класирането в своята група, което означава, че „трите лъва” ще продължат мачовете си на „Уембли” и на осминафиналите ще се изправят срещу втория отбор от групата на Франция, Германия, Португалия и Унгария.

В противен случай, Англия ще играе следващия си мач в Копенхаген с един измежду тимовете на Швеция, Словакия, Испания и Полша.