Президентът на УЕФА Александър Чеферин се надява Италия и Англия да направят запомнящ се мач и по-добрият отбор да победи. Словенецът написа писмо преди финала на UEFA EURO 2020, което бе публикувано на сайта на централата.

„От рекордните подвизи на Кристиано Роналдо в груповата фаза до безмилостната драма, осигурена от фазата на елиминациите, UEFA EURO 2020 зарадва и очарова от началото до края“, започна Чеферин.

„Сега настъпи моментът на истината за двата отбора, които ще оспорват трофея в двубой на емблематичния „Уембли“. След успеха на полуфиналите, тимовете са се подготвили за последното усилие, за да излязат победители и да вдигнат така желания трофей Анри Делон, зарадвайки своите фенове. Играчите, които ще излязат на финала, са на прага на европейската слава и футболно безсмъртие. Победителите ще запишат нова глава в аналите на европейската история на футбола и ще бъдат герои за милиони фенове“, добави още той.

UEFA EURO 2020 омагьоса всички нас през последните четири седмици. Вече имаме безброй моменти, които запомнихме. Отбелязахме по подходящ начин 60-годишнината от първото Европейско първенство. Успех на финалистите. Насладете се на финала – и нека най-добрият победи!“, се пише в писмото на президента на УЕФА.