Бъдещето на датския национал Кристиан Ериксен ще стане ясно до няколко дни. Италианският вестник „Кориере дело Спорт” съобщава, че полузащитникът трябва да се завърне в Милано тази седмица, където лекарският екип на Интер ще направи обстойни прегледи на футболиста.

Преди около месец, Ериксен получи сърдечен арест по време на двубоя от UEFA EURO 2020 между Дания и Финландия и колабира на терена.

25 снимки

Датчанинът бе стабилизиран в болница в Копенхаген, където прекара известно време под лекарско наблюдение, преди да бъде освободен за домашно лечение.

Лекарският екип на Интер, който е в непрестанен контакт с колегите си от датската болница, в която футболистът бе лекуван, трябва да установи също дали имплантираният му кардиовертерен дефибрилатор може да бъде премахнат или не.

Ако се окаже, че той не може да бъде махнат, то това означава, че Ериксен не би имал правото да играе футбол в Италия, тъй като здравните власти не го позволяват.

Разбира се, крайното решение дали Ериксен ще продължи кариерата си изобщо на футболист, ще бъде лично негово.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.