Бившият селекционер на Англия Стив Макларън вярва, че националният отбор на страната има потенциала да доминира в световния футбол с години.

“Веднъж спечелим ли турнир, а това може да се случи сега, този състав и това, което идва, защото имаме таланти, които са добри, колкото тези, ще е възможно да доминираме не само в Европа, но и в света много години. Но те трябва да преодолеят това препятствие да спечелят първия трофей”, коментира Макларън.

Наставникът, който имаше доста неуспешен престой като треньор на “Трите лъва”, засипа с похвали Гарет Саутгейт: “Той винаги е подхождал изключително професионално. Играчите ще гледат към него и ще следват примера му, а той може да се справя с напрежението наистина добре. Едно нещо ми направи впечатление, когато работих с него пет години. Той никога не празнуваше прекалено и не падаше духом прекалено. Гарет е минал през системата, научи занаята, напусна Мидълзбро, работи с младежкия национален отбор. Познава децата и сега ги развива, а те го следват”.

Макларън заяви, че Рахийм Стърлинг е играчът на Европейското първенство: “Той беше фантастичен и това се дължи на доверието, което Гарет Саутгейт му гласува. През последните три или четири години той е един от най-добрите играчи за Англия”.