Бившият селекционер на Англия Свен-Йоран Ериксон сподели очакванията си за финала на UEFA EURO 2020 тази вечер, в който “трите лъва” се изправят срещу Италия на “Уембли” в Лондон. Шведският специалист коментира работата на селекционера на англичаните Гарет Саутгейт и се изказа ласкаво за него.

“Той върши страхотна работа, в това няма съмнение. Има много добри млади играчи, които напират отдолу. Той им дава шанс, което показва смелост, позволява им да играят. Саутгейт се справя чудесно и виждате резултата - Англия е на финал", започна той. 

"Той има толкова много опции. Имате Фил Фодън, Джейдън Санчо, Джак Грийлиш, Маркъс Рашфорд, просто трябва да изберете тези, които са в най-добра форма. Саутгейт е късметлия, той разполага с куп добри, млади, гладни играчи на пейката, притежаващи скорост и техника, това е страхотно".

"Грийлиш може да прави разликата, страхотен играч е, много го харесвам. В ситуации един на един той може да отвори италианската отбрана. Мисля, че Англия има по-добра пейка от Италия. Титулярните единадесеторки и на двата тима са много добри. Тази на Англия е наистина много добра”, сподели пред Sky Sports News Ериксон, добавяйки, че селекционерът на Италия Роберто Манчини живее с футбола и е перфекционист.