Белгия няма конкретен план как да се справи със звездата на Португалия Кристиано Роналдо, когато двата отбора се срещнат в 1/8-финалите на UEFA EURO 2020, призна селекционерът Роберто Мартинес.

Испанецът добави, че европейските шампиони отправят множество заплахи, но белгийците очакват с нетърпение предизвикателството в Севиля през неделната вечер.

"Очевидно ще трябва да се защитаваме наистина добре, но когато създадете план срещу определен футболист, можете да бъдете наказани от други играчи", каза той на пресконференцията преди мача.

"Разбира се, Кристиано Роналдо е играч, който изглежда избира подходящия момент, точния пас и точното място и трябва винаги да сте наясно с това. Всички знаем, че той е един от най-добрите футболисти в света. Но вие също трябва да се защитавате срещу останалите 10 играчи. По начина, по който играе Португалия, те имат много усет и много темпо. Има няколко състезатели от Португалия с подобни качества и ще трябва да сме компактни, наистина солидни и да се защитаваме като отбор", добави Мартинес.

"Всички могат да видят защо този отбор е толкова успешен, защо е спечелил европейската титла и Лигата на нациите. Това е така, защото те имат невероятен манталитет и знаят как да играят големите мачове', продължи специалистът.

Докато Мартинес похвали Португалия, той настоя, че е време на неговия отбор да измине целия път в голям турнир.

"Ние сме отбор, пълен с увереност, пълен с импулс. Очакваме с нетърпение да видим как можем да се подобрим и да се насладим на този момент. В края на деня, когато се радваме на футбола си, играем най-добре", допълни треньорът.