Белгия излиза срещу Русия без лидерите си Кевин Де Бройне, Еден Азар и Аксел Витцел тази вечер.
 
Двубоят в Санкт Петербург стартира в 22:00 часа и ще може да го гледате в пряко предаване по DIEMA и DIEMA SPORT 2, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Съдия на срещата е испанецът Антонио Матеу Лаос.
 
Тримата тенори имат здравословни проблеми и все още се възстановяват. Де Бройне и Витцел въобще няма да пътува за Санкт Петербург, който е домакин на сблъсъка. Двамата продължават да се готвят на базата в Тюбиз. Очаква се Де Бройне, който претърпя операция на носа, да е готов за сблъсъка с Дания в средата на следващата седмица.
 
Еден Азар е с отбора, но още не напълно готов за игра.  
 
„Как съм физически? Напредвам бавно. Само от една седмица тренирам. Ще преценим с медицинския щаб какво ще правим преди мача с Русия. Ясно е, че не съм на 100% готов“, каза играчът на Реал Мадрид пред белгийската преса.
 
Въпреки това селекционерът на Русия Станислав Черчесов очаква много труден двубой. Той смята „червените дяволи“ за фаворит в групата и един от претендентите за титлата.
 
„От две години и половина Белгия е лидер в ранглистата на ФИФА. Даваме си сметка колко е силен отборът на Роберто Мартинес и качествата му в атака, но нямаме комплекс въпреки че загубихме и двете последни срещи с тях. 
 
Лукаку направи страхотен сезон, може би най-добрия в кариерата си. Интер му дължи титлата си. Лукаку е проблем за всички отбори, срещу които играе. Всеки опитва да го спре, но не знае как. Така е и при нас“, откровен бе Черчесов.