Гарет Бейл потвърди, че изпитва по-голямо удоволствие, когато играе за Уелс, отколкото когато представлява Реал Мадрид. Актуалното присъствие на Бейл в състава на Уелс за евроквалификациите срещу Азербайджан и Унгария не се приема добре в Испания, след като последната поява на бързия футболист за Реал датира от 5-и октомври. 30-годишният Бейл не бе на разположение за „лос бланкос”, тъй като получи травма в прасеца при равенството на националния тим срещу Хърватия (1:1) на 13-и октомври.

Въпреки това, тази контузия не го спря да тренира с островитяните през тази седмица, а испанската преса нарече това „Чудото в Уелс”. Нападателят сподели, че няма търпение да се завърне към групата.

„Разбира се, че съм много по-развълнуван, когато играя за Уелс. Играя с повечето играчи, които са тук, откакто бяхме при юношите. Все едно да играеш с приятелите си в парка в неделния ден – нормално е”, призна Бейл в Баку преди мача с Азербайджан.

С Реал се възстановява, а с Уелс тренира - Гарет Бейл

„Когато съм с групата на Уелс, говоря родния ми език и се чувствам по-добре. Това не променя факта как работя на терена. Винаги давам 100% от себе си, където и да съм, защото искам да се развивам”, призна Бейл.

Тони Кроос, неговият съотборник в Реал Мадрид, каза, че „сега не е може би най-доброто време” уелсецът да играе за националния си отбор. Бъдещето на Бейл с мадридския клуб е под голям въпрос, а бившият нападател на Реал Мадрид – Предраг Миятович, нареди приоритетите му – „Уелс, голф и след това Реал Мадрид”.

Критиките на испанските медии? Те си имат тяхно мнение за мен. Чувал съм разни истории за мен, но не им обръщам внимание. Аз се опитах да се завърна възможно най-бързо. Моите приятели ми изпращат забавни снимки или нещата, които пишат за мен. За да бъда честен, тези неща ги намирам за забавни. Един от вестниците беше написал, че съм имал тройно боги (термин в голфа - б.р.), а аз никога не съм имал такова. Поне да ми бяха приписали албатрос (друг термин в голфа - б.р.)! Забавно е. Някои от нещата, които съм видял, хората не ги разбират и не знаят за какво става въпрос, така че ги намирам за много забавни.