Капитанът на националния отбор на Уелс Гарет Бейл остана изненадан от сравнението на националния селекционер на Италия Роберто Манчини, което той направи преди днешния мач между двата отбора от група "А" на UEFA EURO 2020.

Според специалиста "драконите" имат много неприятен силов стил на игра, който напомня на този на Стоук Сити - отбор, превърнал се в глобален символ на мощната физическа игра точно по времето, в което италианецът работеше във Висшата лига като мениджър на Манчестър Сити между 2009 и 2013 година.

За разлика от треньора обаче, Гарет не смята, че между островитяните и "грънчарите" има прилики, тъй като възпитаниците на Роб Пейдж са доста по-качествен състав.

"Никога не съм знаел, че Стоук Сити е толкова добър отбор", каза Бейл на пресконференцията преди срещата с Италия.

Той бе прекъснат от мениджъра на Уелс Робърт Пейдж, който каза, че не е притеснен от сравнението на Манчини и изрази възхищението си от всички футблисти в отбора.

"Напълно фокусирани сме върху това какво можем да постигнем и как можем да попречим на съперниците си. Както вече казах, няма как да бъда по-горд от тези 26 момчета в отбора и ще бъда на тяхна страна във всеки един ден от седмицата", заяви спецът.

С двете си победи до момента Скуадрата вече си осигури класиране за 1/8-финалите, а Уелс, който има 4 пункта досега, също може да се счита за сигурен участник в следващата фаза.

"За нас да играем срещу Италия ще бъде голямо предизвикателство. Нямаме съмнение в това, дори и Италия да не се намираше в тази серия от 29 мача без загуба. Те са голяма футболна нация и мачовете срещу тях винаги са трудни", посочи още крилото.

"Не си правим илюзии, знаем, че ни очаква тежък мач, но всичко, което можем да направим, е да изготвим план, който да следваме и да дадем всичко от себе си на терена. Не мога да кажа колко голяма би била една евентуална победа за нас, но със сигурност ще ни направи много горди. Това би бил чудесен резултат за Уелс и ще се опитаме да го постигнем", допълни лидерът на тима.