Капитанът на белгийския национален отбор Еден Азар демонстрира тънкото си чувство за хумор, с което прие кошмарната грешка на своя вратар и съотборник Тибо Куртоа при победата 3:1 над Русия в квалификация за UEFA EURO 2020.

Куртоа се отличи с удивителен гаф

Стражът на Реал Мадрид постави „червените дяволи” в конфузно положение секунди след откриващото попадение на Юри Тилеманс в 14-ата минута. Куртоа получи пас в собственото си наказателното поле и не побърза да се отърве от топката, а опита да дриблира с бавна скорост, докато се оглеждаше за комбинация. Така Артьом Дзюба го настигна и притисна, а Куртоа в панически опит да изчисти подари топката на Денис Черишев, който с готовност реализира на празна врата.

Куртоа се оплака: Испанската преса иска да ме убие

Грешката нямаше други последствия – освен тези върху самочувствието на Куртоа, а причината бяха последвалите 2 попадения на Еден Азар. Предвид крайния резултат звездата на Челси си позволи да се пошегува със своя бивш съотборник на клубно ниво пред белгийските медии.

„Мисля, че Тибо е гледал твърде много мои клипове. Той се опита да дриблира, както аз го правя”, заяви 28-годишният играч. „Обаче не е същото, защото той е малко по-висок. Това прави всичко по-сложно. Изпълнението му ще се задържи по-дълго в мрежата и ще предизвика шум”, допълни с усмивка Азар.