Австрия планира нова промяна на тактиката си за предстоящия сблъсък с Италия от 1/8-финала на UEFA EURO 2020. Селекционерът Франко Фода, чийто баща е италианец, вече показа, че избира различни схеми на игра в зависимост от противника. Той заложи на формация с трима в защита при успеха с 3:1 над Северна Македония и при загубата с 0:2 от Нидерландия. След това той промени схемата на 4-2-3-1 за двубоя с Украйна (1:0).

Сега се очаква Австрия да излезе със съвсем нова формация срещу Италия, твърдят “Sky Italia” и “Gazzetta dello Sport”. Очаква се Фода да избере 4-1-4-1 с Флориан Грилич, който да бъде в ролята на буфер между защитата и халфовата линия.

Ще има и специална задача за Михаел Забитцер, който ще трябва лично да се грижи за опеката на Жоржиньо и да му пречи да разпределя играта на Италия.

Давид Алаба ще мине отново в ролята на ляв бек, докато Марко Арнаутович се очаква отново да води атаката вместо неубедителния Саша Каладжич. Мартин Хинтерегер бе с лека травма, но също се очаква да е готов за двубоя с “Адзурите” в събота на “Уембли”.