Капитанът на руския национален отбор Артьом Дзюба е недоволен от допуснатите грешки по време на поражението от Белгия в група "В" на Евро 2020. Според него отборът спокойно е можел да измъкне равенство, но белгийците са се възползвали от неточностите на Сборная в отбрана.

"Започнахме доста добре и смятахме, че ще можем спокойно да вземем равенство от този мач. След това една глупава грешка промени всичко и стана изключително трудно за нас да се върнем срещу толкова силен противник. Лукаку може би е бил шокиран от начина, по който се защитавахме. Не го правехме добре. Добрите отбори като Белгия не прощават тези грешки", каза той.

Руският бранител Игор Дивеев от своя страна сподели, че е бил добре подготвен за играта на "червените дяволи", които не са имали нито един шанс в първите 20 минути.

"Знаехме, че те играят с петима защитници. Задачата ни беше да нападаме по фланговете, Белгия не ни изненада с нищо. През първите 20 минути играехме добре и пресирахме добре. Една непредизвикана грешка ни попречи. Играхме добре 20 минути, в които Белгия нямаше нито един шанс за гол. Това не проработи за нас", заяви Дивеев след поражението.