Бившият наставник на италианския национален отбор Антонио Конте похвали представянето на Дания на UEFA EURO 2020 и го сравни с приказка. Това той написа в рубриката си във вестник "Гадзета дело Спорт".

Датските футболисти загубиха от Финландия (0:1) и Белгия (1:2), но победиха Русия (4:1) и заеха второ място в група "B". На 1/8-финалите датчаните разгромиха Уелс (4:0), а в следващата фаза ще срещнат Чехия на 3 юли в Баку (Азербайджан).

"Това не е само въпрос на техника и тактика. В най-трагичния момент, когато имаше борба за живота на Кристиан Ериксен (който колабира в края на първите 45 минути на мача срещу Финландия, беше хоспитализиран и след това бе изписан от болницата), отборът получи силата, с която се върна към живота, пренаписа спортната и човешката история, което е като приказка", каза специалистът.

Той подчерта, че датският отбор е станал "бърз, свеж и непредсказуем".

"Не знам колко дълго ще бъде пътуването им, защото понякога приказките се сблъскват с реалността, но им пожелавам да продължат напред. Това ще бъде най-добрият подарък за Кристиан Ериксен", добави бившият треньор на Скуадра адзура.