Селекцията на Англия стигна до втора победа в контролните си срещи преди UEFA EURO 2020. „Трите лъва” сразиха този път на „Ривърсайд” отбора на Румъния с минималното 1:0, по подобие на първия мач с Австрия. Единственият гол в срещата падна в 68-ата минута, когато точен от дузпа бе Маркъс Рашфорд. В 79-ата пък влезлият като резерва Джордан Хендерсън изпълни също дузпа за нарушение срещу Доминик Калвърт-Люин, но вратарят Ница отрази опита на капитана на британците.


Напълно логично Англия опита натиск в Мидълзбро срещу Румъния, ала в 10-ата минута гостите стигнаха до възможност. Годфрий изпусна Кикалдау и Камора, след което топката попадна в Марин, но ударът му бе лек за Джонстън.

Минута по-късно Филипс даде страхотен пас вдясно за Джейдън Санчо, който влезе навътре, елиминирайки Неделсеару и стреля, но топката премина край левия страничен стълб на румънската врата. След четвърт час отново звездата на Борусия Дортмунд Санчо можеше да обстрелва вратата на Ница, но отново неточно.

30 снимки

В 24-ата „трите лъва” имаха претенции за дузпа, след като Иван бе елиминиран от Рафшрод, но Кирикеш спря звездата на Ман Юнайтед. Реферът обаче не остана заинтересован от желанията на Рашфорд за наказателен удар. Шест по-късно Сам Джонстън направи спасяване след удар на Станчу от дистанция, който не затрудни особено стража на УБА.

В 32-ата пък Уърд-Праус достави страхотен пас в наказателното поле на румънците, а топката стигна до Калвърт-Люин стреля с глава, но топката се отби в напречната греда на Ница, макар тя да го прехвърли. Шест по-късно пък Санчо спринтира отляво навътре към наказателното поле на румънците и шутира по диагоанала, но топката отново срещна напречната греда на румънците. 

Англия - Румъния

източник: sofascore.com

Втората част стартира със стихиен натиск на англичаните и след само две минути игра Уърд-Праус даде страхотен пас от фаул, а топката бе отиграна от Бен Годфрий, но ударът бе отразен от Ница. В 62-ата минута капитанът за Англия в този мач Маркъс Рашфорд проби с топката отляво и стигна до наказателното поле на румънците. Нападателят на Ман Юнайтед шутира с левия крак, но встрани от вратата на съперника.

В 67-ата резервата за Румъния Капуша фаулира в наказателното поле на своите Джак Грийлиш и реферът логично посочи бялата точка. Зад топката застана Маркъс Рашфорд, който се засили и по земя прати топката в долния десен ъгъл на Ница, за да повед англичаните напред в резултата - 1:0.

В 78-ата минута Влад Кирикеш избута в наказателното поле на Румъния Калвърт-Люин. Зад топката застана Джордан Хендерсън, който стреля в десния ъгъл на Ница, но стражът на румънците предугади опита и отрази удара на капитана на Англия.

До края на срещата румънците опитаха да върнат гола пасив, но в крайна сметка не успяха. Това бе и последната проверка за "трите лъва" преди старта на UEFA EURO 2020. В първата си среща от група D Англия ще играе срещу световния вицешампион Хърватия на "Уембли" идната неделя.


Стартовите състави:

Англия: Джонстън – Годфрий, Уайт, Мингс, Шоу – Грийлиш, Филипс, Уърд-Праус – Рашфорд, Калвърт-Люин, Санчо

Румъния: Ница – Камора, Кирикеш, Неделчеару, Деян Кристиан – Кикалдау, Марин, Станчиу – Паун, Алибек, Иван