Отборът на Англия записа минимална победа с 1:0 над Австрия в първата от двете си контроли преди старта на UEFA EURO 2020. Другият двубой за „трите лъва” е срещу Румъния в неделя.

Възпитаниците на селекционера Гарет Саутгейт стартират кампанията си на европейските финали с мач срещу Хървати на 13-ти юни. Останалите тимове в Група D са Шотландия и Чехия.

Като титуляр на стадион „Ривърсайд” за Англия започна Джеси Лингард, въпреки че вчера футболистът на Уест Хем отпадна от сметките и няма да играе на европейското първенство. Едва 17-годишният Джюд Белингам пък записа своя дебют с фланелката на англичаните като титуляр.

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Още в 11 ата минута именно Белингам вкара в мрежата на гостите, но попадението бе отменено заради нарушение на Тайрън Мингс преди младокът да играе с топката и да отправи удар.  

След половин час игра Хари Кейн излезе очи в очи с вратаря на австрийците, но като по чудо ударът на нападателя бе спасен.

Единственият гол в мача падна през второто полувреме и бе дело на Бакайо Сака в 56-ата минута.

След пас отляво към Джак Грийлиш, футболистът на Астън Вила успя да продължи към Джеси Лингард, който обаче бе спрян в пеналта от двама бранител на гостите. Топката все пак премина между тях и попадна в Сака отляво, който на празна врата от близко разстояние се разписа, вкарвайки първия си гол с националната фланелка.

Всички мачове от UEFA EURO 2020 може да гледате на живо в Gong.bg!

В 64-ата минута дебютантът Бен Годфри едва не ознаменува първия си мач за Англия с гол в собствената си врата. Футболистът на Евертън върна топката към Джордан Пикфорд, но в този момент той не бе на голлинията. Наложи се вратарят да спринтира, за да изчисти топката.

Още в следващата атака Австрия можеше да изравни, но стражът на „трите лъва” отново се отличи с прекрасна игра, успявайки да изчисти топката с върха на пръстите си след удар на Марсел Забицер. След намесата на Пикфорд топката срещна напречната греда.  

До края на срещата двата тима не успяха да се изненадат, въпреки че тимът на Австрия бе по-активният на терена и така домакините записаха минимален успех в първата си контрола.