Националните отбори на Англия и Хърватия се изправят един срещу друг в първи двубой от днешната програма на UEFA EURO 2020 с двубой от група „D“ на стадион „Уембли“ в Лондон. Сблъсъкът стартира в 16:00 часа и ще можете да го проследите на живо в сайта Gong.bg.

Двете страни вече играха на полуфинала на Мондиал 2018, когато хърватите успяха да изтръгнат победата след продължения. Авторът на победното попадение стана Марио Манджукич, който обаче вече не е част от състава на Златко Далич. Същото важи и за Иван Ракитич, тъй като и двамата прекратиха кариерите си в националния отбор.

„Шахматистите“ се класираха сравнително лесно за Европейското първенство, но резултатите им в двубоите със силни съперници бяха разочароващи. Те загубиха от Испания и Англия през 2018 година, а през 2020-а записаха поражения от Португалия, Франция и Швеция.

Последният мач между двата тима беше полуфинал в турнира на УЕФА Лигата на нациите, спечелен от Англия с 2:1 на „Уембли“ през ноември 2018 година.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт няма проблеми с контузени играчи, но под въпрос са Хари Магуайър и Джордан Хендерсън. Последният игра малко в контролата с Румъния, но едва ли ще бъде рискувано да започне от първата минута.

Златко Далич няма проблеми с контузени и се очаква да заложи на най-доброто, с което разполага. 54-годишният специалист е на мнение, че отлагането на европейското се е отразило негативно на неговия отбор, тъй като по-опитните играчи са станали по-възрастни, а други като Ракитич и Манджукич дори не са в отбора. Въпреки това Далич е оптимист, че тимът му може отново да изненада неприятно смятаните за фаворит англичани, както това се случи на световното в Русия.


16:00 часа | АНГЛИЯ – ХЪРВАТИЯ

Вероятни състави на двата отбора:

АНГЛИЯ (4-2-3-1): 1. Джордан Пикфорд – 2. Кайл Уокър, 5. Джон Стоунс, 15. Тайрън Мингс, 3. Люк Шоу – 14. Калвин Филипс, 4. Деклан Райс – 10. Рахийм Стърлинг, 19. Мейсън Маунт, 20. Фил Фоудън – 9. Хари Кейн

Селекционер: Гарет Саутгейт

ХЪРВАТИЯ (4-3-3): 1. Доминик Ливакович – 2 Йоско Гвардиол, 5. Дуйе Чалета-Цар, 21. Домагой Вида, 3. Симе Върсалко – 8. Матео Ковачич, 11. Марсело Брозович, 10. Лука Модрич – 4. Иван Пришич, 20. Бруно Петкович, 17. Анте Ребич

Селекционер: Златко Далич


Главен съдия: Даниеле Орсато, Италия

Стадион: „Уембли“, Лондон, Англия