Английските национали се готвят за дузпи в двубоя срещу Германия. Във вторник отборът на Гарет Саутгейт се изправя срещу Бундестима в сблъсък от осминафиналите на UEFA EURO 2020.

Англия никога не е печелила срещу Германия в двубой на директни елиминации на европейско първенство. Последният подобен сблъсък бе на Евро 1996, когато срещата завърши 1:1 в редовното време и германците спечелиха с 6:5 след дузпи. Настоящият селекционер на “Трите лъва” пропусна решителен удар от бялата точка, който донесе победата на съперника.

“Тренираме много изпълнение на дузпи. Тренираме с идеята да знаеш какво да правим, ако дойде твоя ред”, сподели Джон Стоунс.

На Мондиала през 2018 г. срещу Колумбия Англия прекъсна серията си от отпадания след дузпи, а Стоунс си спомня каква е била ситуацията:

“Помня, че трябваше да бия седмата дузпа, след Ерик Дайър. Беше страшен момент, но бях готов поради процеса, за който говорим. Въпросът е да се чувстваш колкото е възможно по-комфортно в тази ситуация. Ако не бият Хари Кейн или другите момчета, които редовно изпълняват дузпи в клубовете си, това е нова територия”.

“Казвал съм го много пъти, но наистина искам да променим начина, по който страната гледа на отбора и английския футбол. Мисля, че направихме огромни грачки напред от 2018 г. Не трябва да се подлагаме на по-голямо напрежение. Има трофей за спечелване, който никога не сме печелили. Би трябвало да сме страшно развълнувани от това и да подходим без страх, както го правим последните няколко години”, каза още защитникът на Манчестър Сити.