Играчите на Англия демонстрираха високомерно отношение към Германия преди епичния сблъсък от осминафиналите на UEFA EURO 2020.

„Има ли от какво да се страхуваме? Имаме футболисти, които могат да спечелят този мач. Не се притесняваме от това, че досега сме отбелязали само два гола. Знаем, че можем да отбележим повече. Сигурен съм, че в следващите кръгове това ще се случи, защото разполагаме с нападатели от световна класа“, заяви халфът на „трите лъва“ Деклан Райс.

Актуалната звезда на британците Фил Фоудън призна, че му е било все едно дали ще играят срещу Бундестима или Унгария.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„В една минута играехме срещу Унгария, а в следващата наш съперник вече беше Германия. Не ни интересуваше кой ще бъде наш съперник, защото, ако искаме да спечелим турнира трябва да победим най-добрите отбори“, отсече нападателят на Манчестър Сити.

Фоудън се чувства изключително комфортно в националния отбор:

„Все едно тренирам с тях по цяла година. Млад отбор сме, с много млади футболисти, което ни кара да се чувстваме много добре и да не усещаме различия между нас. Чувствам, че имам още много неща, които мога да покажа на този турнир. Вкарах много голове в Сити и искам да продължа да го правя и в националния отбор“, продължи още младокът.

Срещу Чехия Фоудън трябваше да остане извън титулярния състав.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

„Имах жълт картон и нашият треньор не искаше да рискува с пускането ми. Мразя да гледам мачовете отстрани. Толкова се изнервям. Аз не съм добър зрител“, каза още Фоудън.

Междувременно се разбра, че феновете на Англия може да получат допълнителни 7400 билета за сблъсъка с Германия  заради ограничения при пътуването на немските фенове.

Привържениците на Бундестима не могат да пътуват до Обединеното кралство, защото трябват да изкарат карантина. Това означава, че техните билети за двубоя може да бъдат преразпределени сред феновете на „трите лъва“, твърди британският „Телеграф“. 

„Уембли“ може да побере 45 000 фенове за сблъсъка във вторник.