Играчите от националния отбор на Англия до един ще боядисат косите си сребристо руси, ако спечелят европейското първенство по футбол. Това разкри полузащитникът Фил Фоудън, който е първият в състава на англичаните с подобна фризура.

21-годишният Фоудън заложи на екстравагантната прическа още преди началото на Евро 2020, като с нея напомни за легендата Пол Гаскойн, който игра с такава на Евро 96. Младият футболист на Манчестър Сити обаче е успял да навие и съотборниците си, но условието от тяхна страна е да спечелят първа титла за Англия от голямо първенство за последните 55 години.

"Казах на всички в отбора, че ако спечелим европейското, ще трябва да си направят прическа като моята. Всички се съгласиха, така че се надявам да спечелим и да видите как ни седи русата коса", заяви Фоудън пред "ТолкСпорт".

Ако англичаните се изрусят, това не би бил прецедентен случай. Самият Фоудън спомена за националния отбор на Румъния, в който през 1998 година всички играчи без плешивия вратар Богдан Стеля се появиха с перхидролено руси коси за осминафиналния си мач на световното първенство във Франция.

"Мисля, че румънците се бяха изрусили всички, така че ако спечелим, бъдете сигурни, че ще накарам всеки в отбора да има като моята прически", добави Фоудън.

Англия започна участието си на Евро 2020 с победа срещу Хърватия и равенство с Шотландия и преди последния си мач от група "D" с Чехия във вторник е почти сигурен участник във фазата на директните елиминации.