Финалът на UEFA EURO 2020 ще предостави много любопитни битки на митичния терен на „Уембли“. Една от тях ще е между вратарите на Италия и Англия – Джанлуиджи Донарума и Джордан Пикфорд.

Двамата се справят отлично от началото на европейското първенство и са с основна роля за класирането на своите страни за големия финал. Донарума пусна едва три гола – по един в директните елиминации срещу Австрия, Белгия и Испания. Всъщност той се радваше на „суха“ серия от октомври 2020, а това прави 1165 минути, без да вади топката от мрежата си.

Gulliver/GettyImages
73 снимки

В момента стражът е без клубен отбор, но това едва ли го вълнува много преди финала. Той напусна Милан и се очаква да подпише с ПСЖ. Но това ще стане след големия финал, тъй като Донарума иска да бъде максимално концентриран за него. Вратарят, който бе сочен за наследник на Буфон през годините, често е обвиняван, че е много алчен. Справка – всички драми със заплатата му при „росонерите“ през годините. А това е причината да бъде намразен от много фенове. Все пак специалистите твърдят, че ако Джиджи стабилизира още малко играта си с крака, то той ще бъде брилянтен и ще стане диамантът, който всички искат да заблести.

Колегата му Джордан Пикфорд се превърна в гордостта на Англия. Стражът е на гребена на вълната на Евро 2020. Той извади топката от мрежата си само един път и това ще му даде огромно самочувствие за решителния финал. Стражът подобри рекорда на Гордън Бенкс за най-дълго време без допуснат гол с националния отбор на Англия (721 минути).

Gulliver/GettyImages
74 снимки

Пикфорд е вратар, който се утвърди на вратата на Евертън още от 2017 година. Малко след това той завзе поста в националния отбор. И не го пусна, а сега е на път да се превърне в легенда, особено ако опази вратата си без гол във финала!

Повече подробности четете в днешния брой на "Мач Телеграф"