Испанският отбор, който си поставя за задача да стигне 1/2-финалите на UEFA EURO 2020, няма право да подценява швейцарците, призна на пресконференция защитникът Аймерик Лапорт. Според него съотборниците му трябва да играят така сякаш е финал, но въпреки това не е сигурен дали са фаворити в срещата. 

Двубоят между "Ла Фурия и "кръстоносците" е утре от 19:00 часа българско време в Санкт Петербург.

"Длъжни сме утре да играем така, сякаш това е финал на европейското първенство. Не можем да си позволим да грешим, тъй като всяка грешка може да ни върне у дома. В този турнир искаме да стигнем колкото може по-напред, така че ще се съсредоточим върху мача срещу Швейцария", отговори испанецът на въпрос за евентуалното подценяване на съперника.

"Не знам дали сме фаворити в предстоящия мач, но се представихме много добре в последните две срещи, така че е много трудно да ни победят. Всички се надяваме, че можем да стигнем по-далеч", добави футболистът.

На 1/8-финалите Испания победи световния вицешампион Хърватия с 5:3 след продължения, а Швейцария елиминира световния шампион Франция с 5:4 след изпълнение на дузпи и 3:3 в редовното време и продълженията.