В Копенхаген станахме свидетели на въртележка от най-различни усещания. Да оставим на страна това, което видяха очите ни. Важното е това, което се записва и остава в сърцето, пише Мач Телеграф. А Испания ни предложи много окуражаващи неща. 

Ето кои са те:

1. Отборът излезе два пъти от гроба - Въпреки неопитността си, Ла Фурия излезе от гроба не веднъж, а два пъти. Първият бе свързан с огромната грешка на Унай Симон. Самият той обаче се коригира с две отлични спасявания в 66-ата минута след удар на Гвардиол и още по-решаващото – в 95-ата минута, на Крамарич. Тези неща промениха съдбата на срещата. Другата почти фатална стъпка на Испания беше да допусне два гола в последните осем минути на мача. Но в крайна сметка Алваро Мората сложи точка на спора.
 
2. Испания вече има лице - Отборът на Луис Енрике вече има лице. Добро лице. Всички харесват играта на Испания. Откъснатите парчета започват да се обединяват с най-доброто лепило: епичен триумф срещу световния вицешампион.

3. Магията на Педри - Педри с неговите 18 години, неговите качества в изобилие и неговата личност... Той е призован да прави велики неща и го осъзнава.

4. Симон – от ада до рая - Унай Симон - Или как да отида от унижението до славата с две решителни спасявания, с една ръка. 

5. Най-резултатният тим - След първите два мача на Евро 2020, в които Испания вкара само един гол – на Полша, в страната беше на път да се организира национален дебат за липсата на попадение. И в следващите две срещи Ла Фурия вкара 10 гола. 10! Най-резултатният отбор на турнира до момента. Благословен футбол. Някой може ли да го обясни?

6. Освободителят Мората - Алваро и неговото огромно воле. Хейтъри, млъкнете! Уважавайте го!

7. Луис Енрике и вярата му в себе си - Знаете какво искате и знаете как да го постигнете. Това е Луис Енрике! Сам срещу всички той не се уплаши и не смени идеите си. Защото Мората и вижте как му се отблагодари нападателят.

8. Изненадата Сарабия - Той дойде последен, никой не го броеше за важна част от тима на UEFA EURO 2020. Но сега е сред първите. Сякаш не можем да си представим състава на Испания без него.

9. Бускетс! Серхио Бускетс! - Той има способността винаги да избира точното решение в точното време. Безценен е за този отбор.

10. Вярата - Вярата, която заслужават тези момчета. Испания трябва да вярва в тях. Защото е ясно, че са го заслужили.

Повече четете във вестник Мач Телеграф