Тимът на Унгария коригира грешната си стъпка в първия мач срещу Словакия (0:2) и записа изключително важен успех, надвивайки у дома вицесветовния шампион Хърватия с 2:1 след обрат. Пред погледа на премиера Виктор Орбан унгарците регистрираха попадение в 13-тата минута, а точен за хърватите бе Анте Ребич. Все пак в 34-ата минута Адам Салай зарадва феновете на „Групама Арена” и изравни, а Мате Паткай оформи обрата с гол с глава в 76-ата минута.

По този начин унгарците заеха третото място в група „Е” и битката за класиране на Евро 2020 се заформи със страшна сила. „Маджарите” имат три пункта, колкото има и четвърти Хърватия. Словакия и Уелс заемат първите две места, като само уелсците нямат поражение в тази група.

Oще в третата минута хърватите имаха шанс да открият резултата, но центриране на Лука Модрич не бе отиграно добре от Дамагой Вида и топката отлетя аут. Три по-късно левият бек Борна Баришич достави центриране към Андрей Крамарич, а защитата на Унгария не се намеси. Стрелецът на гостите засече, но неточно.

В десетата минута Герго Ловренчикс стреля от малък ъгъл отдясно, но топката премина над напречната греда на Ловре Калинич. В 13-ата минута пък Хърватия поведе в резултата на „Група Арена”. Лука Модрич пусна топката отдясно назад по земя към Андрей Крамарич, а той с шпагат продължи напред към Крамарич. Нападателят на гостите бе оставен непокрит и с десния откри. Останаха съмнения за засада на стрелеца, но Адам Наги се бе пуснал на шпагат вляво преди паса на Модрич и бе покрил обилно ситуацията.

Така дойде в 34-ата минута, когато Унгария изравни резултата. Балаш Джуджак пусна вдясно за Адам Салай, а нападателят отправи силен удар от малък ъгъл към вратата на Крамарич и изравни – 1:1.

В 59-ата минута Иван Перишич получи подаване отляво и показа прекрасна техника, освобождавайки си място за удар към вратата на Петър Гулаши. Хърватинът стреля, но топката премина встрани край десния страничен стълб.

В 76-ата минута пък Унгария осъществи пълен обрат. Мате Паткай не бе опазен добре на втората греда и опита да засече с глава, но топката някак параболично се върна в него и отблизо с десния крак матира Калинич – 2:1.

До края на срещата „шахматистите” опитаха да върнат пасива си, но Лука Модрич направи голям пропуск в края и не съумя да спаси своите от поражението в Будапеща.

Следващите мачове за двата отбора са през месец юни, като Унгария гостува на Азербайджан, докато Хърватия приема Уелс в Загреб.